Az SKF 22.000 tonnával csökkentett az éves CO2-kibocsátását

2021-04-08 00:00

Az SKF a spanyolországi Tudela városában működő gépjármű-csapágygyára csatlakozik az ausztriai Steyrben található ipari csapágygyárhoz, mint a csoport első szén-dioxid-semleges gyártási helye.

Az SKF spanyolországi Tudelában található gépjármű-csapágygyára a csoport második gyára, mely szén-dioxid-semleges állapotot ért el. Az ausztriai Steyr gyárral együtt, az éves CO2-kibocsátását mintegy 22 000 tonnával csökkentette.

A CO2-kibocsátás csökkentését a folyamatfejlesztésbe, az energiahatékony gépekbe, a napelemekre és a megújuló villamos energia beszerzésére irányuló beruházások kombinációjával érték el. Mind a Steyrnél, mind a Tudelánál a fűtési létesítményekből származó évi mintegy 500 tonna CO2-kibocsátást kompenzálja a Gold Standard szén-dioxid kiegyenlítése.

Bernd Stephan, az autóipar és az űrkutatás elnöke azt mondja: „A világnak nem sokkal sürgetőbb problémái vannak, mint az éghajlatváltozás, és minden fontos, amit ennek enyhítésére tehetünk. Úgy gondolom, hogy Tudela és Steyr csapatunk eredményei jelentősek, amikre büszkék lehetünk. "

Julian Jimenez Argudo, a Tudela gyárigazgatója elmondta: „Ha képesek vagyunk olyan termékeket kínálni vásárlóinknak, amelyeket karbonsemleges gyárban gyártottak, az megkülönböztet minket a versenytársainktól.”- írja az SKF.