Szerszámok

A speciális szerszámok, célszerszámok valamint átalakítók segítségével olyan munkálatokat tudunk elvégezni egyszerűbben és szakszerűbben, melyeket más szerszámok segítségével egyáltalán nem, vagy csak lassabban és kevésbé szakszerűen tudnánk megoldani. Az ilyen szerszámok általában bonyolultabbak, vagy épp ellenkezőleg, lényegesen egyszerűbbek, de összességében kisebb mennyiségben készülnek, ezért ár fekvésük jellemzően magasabb. Ugyanakkor a speciális szerszám használata lényegesen egyszerűbbé és szakszerűbbé teszi a munkavégzést, és időt takarít meg használójának. Ezzel az időmegtakarítással termeli vissza a ráfordított többletköltséget, mely által mégis megfizethető, és profitot termelő eszközzé válik.

Csapágyszerelő szerszámok

Minden csapágy rendelkezik számított élettartammal. A kutatások azonban azt mutatják, hogy különböző okok miatt nem minden csapágy éri el ezt az időtartamot. A csapágy élettartama szempontjából az egyik legkritikusabb pont a beszerelés. Ha a csapágyat nem a megfelelő módszerrel és szerszámokkal szereljük be, az élettartama lecsökken. A pontos és hatékony csapágy beszerelés a különböző alkalmazásoknál mechanikus, melegítéses vagy hidraulikus módszerrel végezhető. Az alkalmazásnak megfelelő csapágyszerelési technika kiválasztásával a csapágy üzemi élettartama megnő, a csapágy korai meghibásodásából fakadó költségek és a berendezés sérülésének kockázata pedig lecsökken.


Mérőműszerek

Mérőműszerek használata fontos lehet mind a megfelelő szereléshez, mind a helyes karbantartáshoz. A KARB-TECH kínálatában megtalálható a tolómérőtől, a hőkamerán és a tengelybeállító eszközön át minden, ami a karbantartáshoz szükséges mérőműszer lehet. A csapágyak hosszú üzemi élettartamának eléréséhez, fontos meghatározni a gépek és a csapágyak állapotát. A jól végzett és előre tervezett karbantartás, hozzájárul a gépek állás idejének és a karbantartási költségének a csökkentéséhez. Az SKF az alapszintű állapotfelügyeleti eszközök széles választékát fejlesztette ki, azoknak a kritikus környezeti feltételeknek az elemzésére, amelyek hatással vannak a csapágyak és a gépek teljesítményére.


Forgácsoló szerszámok

Széles választékot kínálunk forgácsoló szerszámokból a fémipar számára, legyen szó esztergálásról, gyalulásról, vésésről, marásról, fúrásról, köszörülésről vagy üregelésről.