Karbantartó anyagok

Élelmiszeripari kenőanyagok

A kenőanyagok használata az élelmiszeriparban higiéniai kockázatot jelent, és az élelmiszerek szennyeződése súlyos következményekkel járhat, amint azt a drága termék-visszahívások is bizonyítják. Ezen túlmenően az élelmiszer-feldolgozás egyes területein magas hőmérsékleti viszonyok fordulhatnak elő. Például sütőiparban használt kenőanyagok akár 300 ° C hőmérsékletnek is ki lehetnek téve, mely esetben technikai kihívást jelent mind a tűzbiztonság, mind a berendezések megfelelő kenése. Az NSF regisztrálja az élelmiszerminőségű kenőanyagokat és alkotóelemeket. A H1 kategóriájú kenőanyag, elfogadható a véletlenszerű élelmiszer-érintkezésekhez az élelmiszer-feldolgozó területeken és környékén történő használathoz, a HX-1 kategória elfogadható alkotóelem a H1 kenőanyagokban történő felhasználáshoz.


Felületkezelés

A felületkezelés egy lehetséges módja annak, hogy megfelelő ellenállást érjünk el a környezeti behatásokkal szemben, ideértve az oxidációt is, anélkül, hogy rontanánk a hordozó mechanikai tulajdonságait. Felületkezelő eljárások a következők lehetnek: megjelenés módosítása, tapadás vagy nedvesíthetőség, forraszthatóság, korrózióállóság, vegyi ellenállás, kopásállóság, keménység, és elektromos vezetőképesség módosítása, fúrások és más felületi hibák eltávolítása, valamint a felületi súrlódás kontrollálása. Ezen technikák némelyike felhasználható az eredeti méretek helyreállítására vagy javításra is.


Ragasztás-és tömítés

Sok termék több részből vagy különböző anyagokból készül. A ragasztók stabil illesztéseket hoznak létre az egyes részek között. A tömítés megakadályozza az anyagok átjutását az egyik helyről a másikra. Ezt a technológiát csatlakozási folyamatnak is minősítik, és sok más feladat mellett a vázszerkezetek tömítésére is használják.


LOCTITE® 

Loctite Premium Partnerként a nálunk vásárolt termékek eredetiségében biztos lehet! Keresse az eredeti Loctite termékeket, hiszen egy hasonló áron vásárolt eredetinek tűnő termék kétes forrásból származva elképzelhető, hogy hamis. Miért fontos, hogy eredeti Loctite terméket használjuk? A karbantartó anyagoknál, vagy a ragasztástechnikában, egy hamisított termék veszélyes lehet a felhasználóra és a berendezésre nézve egyaránt. Súlyos egészségkárosodást okozhat akár az alkalmazása közben, akár később a berendezés használójában. Mindemellett visszafordíthatatlanul károsíthatja a berendezést, mely a termelés vagy a folyamatok leállásához vezethet. Mindig használjon megbízható forrásból származó Loctite terméket. Tudjon meg többet!


Nicro

A NICRO több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű vegyi-technikai termékek fejlesztésében és gyártásába. A NICRO célja, hogy az első osztályú termékeivel megfeleljen az ipari alkalmazások területén folyamatosan növekvő minőségi és szolgáltatási igényeknek. A NICRO kutatás és fejlesztés terén tett erőfeszítések olyan termékeket biztosítanak, melyek megfelelnek ügyfeleink növekvő igényeinek, a kenés, az összeszerelés, a bevonatolás, a tisztítás, a tömítés, és ragasztás területén.


Tisztítás

Az ipari tisztítás, oldószer-és vízbázisú tisztítószerrel is megvalósítható.  A vízbázisú tisztítószerek és az új oldószeres technológiák egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek tisztítási követelményeik vannak, ideértve az ipari, a precíziós és a specifikáció-vezérelt alkalmazásokat is, el kell dönteniük, melyik anyagtípus a legmegfelelőbb az adott területen az oldószerbázisú vagy a vízbázisú tisztítószer.