Hajtástechnika

Kiváló minőségű alkatrészeket kínálunk az erőátviteli rendszer tervezéséhez és karbantartásához. Ide tartoznak a szíjak, láncok, szíjtárcsák, lánckerekek, tengelykapcsolók, perselyek és agyak, valamint csavarok és meghúzó rendszerek. Mindegyik testre szabható, hogy megfeleljen az Ön egyedi igényeinek. Különféle csapágyak, tömítések és kenőanyagok is kaphatók, így egyetlen forrásból kínáljuk a termékek teljes spektrumát.

 

Ékszíjak, szíjtárcsák 

A jól megtervezett hajtástechnikai szíj hosszú évekig továbbítja az energiát minimális karbantartással. Mint ilyen, a kiváló minőségű szíjakba történő befektetés hosszú távon csökkenti a gépek teljes karbantartási költségét. A szíjak teljesítménye nagyban függ a szíjtárcsa teljesítményétől. A jó minőségű szíjtárcsák jelentősen megnövelhetik a szíjak élettartamát és ugyanúgy csökkenthetik a gépek használatának összköltségét. Válasszon Optibelt, vagy Megadyne szíjaink közül!


Láncok, lánckerekek 

A jól megtervezett erőátviteli láncmeghajtás hatékonyan továbbítja a mechanikus energiát az egyik tengelyről a másikra. A rosszabb minőségű láncrendszer, alacsony kopásállóságú és alacsony ellenálló képességű, így kevésbé vagy egyáltalán nem bírja a nehéz körülményeket, például hőmérsékleti ingadozást és ütésterhelést. Válasszon mindig az alkalmazásnak megfelelő minőségű láncot, ezáltal csökkentse a karbantartási költségeket és a gépállási időt.


Tengelykapcsolók

A tengelykapcsoló vagy más néven kuplung, a hajtáslánc egyik fontos eleme, a gépalkatrészek együtt-forgását és a forgatónyomaték átvitelét szolgálja. A tengelykapcsolók számos változatban kaphatók, amelyek különleges előnyöket kínálnak az energiaátviteli alkalmazásokban az autóipartól kezdve egészen a papírgyártásig.


Villanymotorok és hajtóművek

A villanymotorok elektromos áram segítségével általában forgómozgást képesek előállítani.