Munkavédelem

A munkavédelmi eszközök, védőruházat, sisak, szemüveg, és egyéb felszerelések megóvják a viselő testét a sérülésektől vagy fertőzésektől. A munkahelyi kockázatokat, veszélyeket és baleseteket csökkentik, ezért használatuk fontos és a legtöbbször előírás is. Mindig az adott felhasználásnak megfelelő munkavédelmi eszközt válasszon, mely nem csak a dolgozónak válik előnyére, de költséghatékony is. Kollégáink segítségére lesznek a munka jellegéhez ajánlott védőeszközök kiválasztásában, így megfelelő minősítéssel rendelkező eszközt használhatja. Forgalmazott márkáink széles választékából mindig megtalálhatja az Ön igényeihez illeszkedő munkavédelmi felszereléseket.

Fejvédelem

A védősisak feladata, hogy megvédje a hordozóját a rá eső tárgyaktól. A sisakok biztonsági ellenőrzése során ügyeljen arra, hogy a burkolaton ne legyenek bemélyedések és deformációk, és a csatlakozások belül megfelelően meglegyenek húzva. Ne tárolja közvetlen napfényben, és mindig cserélje ki a védősisakot ha bármilyen ütés érte, még akkor is, ha a sérülés észrevehetetlen. Mindig ellenőrizze a munkavédelmi fejvédők szavatossági idejét, hiszen lejárt szavatosság esetén a fejvédő nem megfelelő védelmet nyújt!


Szem- és arcvédelem

A védőszemüveg, vagy arcvédő, megóvja szemét/arcát a külső behatásoktól, portól, fröccsenésektől vagy égéstől esetleg mérgező folyadékok behatásától. A védőszemüveg vagy arcvédő biztonsági ellenőrzése során győződjön meg arról, hogy a lencséken nincsenek repedések vagy deformációk, továbbá, hogy a heveder jó működési állapotban van és szorosan az arcára valamint a homlokra van-e szorítva


Lábvédelem

A láb védelmére olyan munkavédelmi eszközök szolgálhatnak, mint a térdpárna és biztonsági csizma, bakancs vagy cipő, melyeket olyan feladatokhoz kell használni, amik eső vagy gördülő tárgyak, esetleg forró anyagok, vagy elektromos veszélyek és csúszós felületek esetén védenek meg a súlyos láb sérülésektől. Használjon csúszásgátló talppal ellátott bakancsot, amely védi az átszúrásoktól és az ütésektől. Mindig ellenőrizze a munkavédelmi lábbelik szavatossági idejét, hiszen lejárt szavatosság esetén a védő hatása is csökken a terméknek!


Kézvédelem

A munkavédelmi védőkesztyű olyan feladatokhoz használható, melyek kéz- és bőrégési sérüléseket, vágásokat, töréseket vagy amputációkat okozhatnak, továbbá megakadályozhatják a káros anyagok felszívódását. A védőkesztyűk ellenőrzésekor ügyeljen arra, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a hajlatokba és sértetlen állapotúak legyenek. Mindig cserélje ki őket, ha szennyeződés vagy sérülés jeleit észleli rajtuk.


Testvédelem

A testvédelmét szolgáló eszközök lehetnek biztonsági mellények, munkaruhák, munkakabátok, kertésznadrágok, derekasnadrágok, télikabátok, láthatósági ruházatok, fényvisszaverő mellények, sav és lúgálló ruházatok, lángálló munkaruhák, és egyszerhasználatos ruházatok. Ezeket olyan feladatokhoz kell használni, amelyek szélsőséges hőmérsékletektől, lángoktól és szikráktól, mérgező vegyszerektől, rovarok harapásától és sugárzástól okozhatnak testi sérüléseket. Győződjön meg arról, hogy tiszták és mentesek a vágásoktól, szakadásoktól és a sérülésektől. Mindig jól illeszkedjen a ruházat, hogy megfelelő védelmet nyújtson a testnek.


Hallásvédelem

A munkavédelmi fülvédőket, hallásvédőket és füldugókat, olyan munkákhoz kell használni, melyek hallásproblémákat és hallásvesztést okozhatnak. A hallásbiztonság ellenőrzésekor győződjön meg arról, hogy a felszerelések tökéletesen illeszkednek a fülcsatornába. Az ajánlott típusok a formázható füldugók, amelyek különféle méretű fülcsatornákba helyezhetők.