Majdnem 10.000 darab hamisított csapágyat foglaltak le Kínában

2022-05-13 00:00

A vámhatóság hamisított FAG csapágyakra bukkant, egy rutin ellenőrzés során. Eddig ez az idei év legnagyobb hamisított csapágylefoglalása. Ránézésre eredetinek tűnt, viszont a papírjai nem voltak rendben.

A kínai Hangzhou városában található Zhoushan vámhivatal hamisított FAG csapágyakat talált a 2022. április 20-i rutinellenőrzés során. A márka nélküli csapágyként bejelentett áruszállítmány felkeltette az ellenőrök figyelmét. Kicsomagolás és ellenőrzés után kiderült, hogy az exportált áruk valóban nagyobb és kisebb méretű csapágyak voltak, de a védjegycímkéik nem voltak „márkamentesek”, ahogy az a kiviteli nyilatkozatban szerepelt.

Az ellenőrzést követően a vámhatóság 9960db különböző típusú csapágyat rögzített hamisítás gyanúja miatt. Ezt követően a jogosult, a Schaeffler Technology Co., Ltd. megerősítette, hogy az áru sérti a kizárólagos védjegyhasználati jogát, és kérelmet nyújtott be a vámhatósághoz szellemi tulajdon védelmi intézkedések meghozatala érdekében. Ez az idei év legnagyobb számú gépalkatrész jogsértés esete, amelyet a vámhatóság foglalt le. Jelenleg az ügyben további vizsgálat folyik írta a Bearing-News.

 

Te megismernéd az eredeti csapágyat?

Sajnos a hamisítások a legtöbb esetben olyan jól sikerülnek, hogy kívülről, ránézésre még egy szakértő sem tudja megállapítani a csapágy eredetiségét. Viszont ezek a csapágyak még ha kívülről tökéletesen azonosak is, ami nem csak a csomagolást jelenti, hanem a csapágy gravírozását is, a "beltartalmuk" az anyagminőség, méretük vagy a hőkezelésük nem megfelelő. Ebből kifolyólag nem megbízható, esetenként balesetveszélyes, és összeségében nagyobb költséget jelent egy hamisított csapágy megvásárlása.

Vásároljon márkás csapágyat megbízható viszonteladótól, amennyiben még így sem biztos a csapágy eredetiségében (túl olcsó, sehol sem elérhető csak egy helyen stb.), azonosítsa a csapágyat eredetiséget néző applikációval.