img-fluid

Töméstechnika

A tömítések döntő hatással vannak a rendszerek teljesítményére. A gyakran egyszerű elemnek tekintett tömítések, fontos szerepet játszanak az élettartamban és a megbízhatóságban. Az SKF több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a különféle iparágakban és alkalmazásokban, továbbá ez az egyetlen cég, amely a csapágyak, tömítések, kenés, valamint a kapcsolódó tudomány és technológia ismereteivel támogatja a tömítőrendszer kulcsfontosságú aspektusait.

Egyedi tömítések

Bár tömítés választékunk meglehetősen széles, amennyiben nincs készleten az Ön igényeinek megfelelő tömítés, mostantól az új SKF SEAL JET DD géppel legyártjuk Önnek. Ez a szabadalmaztatott CNC technológiájú forgácsoló rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy legyártsuk az adott alkalmazáshoz legmegfelelőbb egyedi forgácsolt tömítést - akár 200 mm-es átmérőig - széles profil- és polimeranyag-választékkal. Tovább


Szimeringek, O-gyűrűk

A csapágyak teljesítménye nagymértékben függ attól, hogy a tömítőrendszer mennyire képes a kenőanyagot a csapágy belsejében tartani, illetve megakadályozni a szennyeződések bejutását. A tömítésektől gyakran elvárják, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek akkor is, ha szélsőséges üzemi környezetben működnek, jelentős hőtágulásnak és dinamikus terheléseknek vannak kitéve, valamint helytelenül beállított tengely esetén is.


Hidraulika, pneumatika tömítések

A hidraulikus tömítések létfontosságúak a gépekben. Használatuk kritikus fontosságú annak biztosítása érdekében, hogy a folyadék energiáját lineáris mozgássá alakítsák. A hidraulikus tömítések különféle anyagokból készülhetnek, például poliuretánból, gumiból vagy PTFE-ből. Az anyag típusát a folyadék típusától, nyomásától, folyadék kémiai összeférhetőségétől vagy hőmérséklettől függő speciális működési feltételek vagy korlátok határozzák meg. A pneumatikus tömítések néha összetéveszthetők a hidraulikus tömítésekkel, hasonló tömítésprofiljuk miatt. A legfontosabb különbség az, hogy a pneumatikus tömítéseket sűrített levegővel működtetik. A pneumatikus tömítések levegőjét szűrjük, hogy eltávolítsuk azokat a szennyeződéseket, amelyek korróziót okozhatnak a hengerben. A pneumatikus tömítéseket általában nagy sebességű alkalmazásoknál használják, ahol magas a hőmérséklet.


SKF Speedi-Sleeve tengely javító persely 

Az SKF Speedi-Sleeve egy vékonyfalú, különleges rozsdamentes acél-ötvözetből készült hüvely, melynek használatával nincs szükség a tengely megmunkálására. SKF Speedi-Sleeve tengely javítóperselyt a megtisztított sérült tengelyre tolva, percek alatt kiváló tömítőfelületet hozunk létre a tömítőajak számára. Új tengelytömítést építünk be, melynek mérete az eredetivel megegyező lehet és a javítás - kevesebb mint 5 perc alatt - elkészül. Nincs szükség költséges megmunkálásra, hosszú állásidőre. A Speedi-Sleeve használatával jelentős költségek takaríthatók meg. Az előre nem tervezett leállásoknál gyors megoldást kínál, továbbá a tömítéscsere megmentheti a csapágyat és nincs jelentős veszteséggel járó termelés-kiesés sem. A tengelyjavító persely, a Speedi-Sleeve® egyike azon SKF termékeknek, melyek bizonyíthatják az SKF szakértelmét a forgó tengelyekkel kapcsolatos problémák megoldásában.